دریاچه سراوان - رشت

دریاچه سراوان جاذبه بکر پارک جنگلی سراوان و از جاهای دیدنی رشت در نزدیکی شهر است. این دریاچه در سمت چپ ورودی فاز دوی پارک جنگلی سراوان قرار دارد و منظره زیبای آن جلوه‌ای خاص به این پارک جنگلی بخشیده است. در نگاه اول بسیاری از گردشگران تصور می‌کنند که چمنزاری گسترده در مقابلشان قرار دارد؛ اما این‌طور نیست. خزه‌های حاصل از رطوبت محیط و نوعی آفت در درختان منطقه، با پوششی سبز سراسر دریاچه را پوشانده‌اند.

پوشش سبز روی دریاچه، مرداب سراوان را به یکی از پرطرفدارترین جاذبه‌های گیلان، تبدیل کرده است. دریاچه سراوان و پارک جنگلی اطراف آن جاده‌ای مناسب و فاصله‌ای نزدیک تا شهر رشت دارند که این مطلب نیز تاثیر بیشتری بر محبوبیت این منطقه گذاشته است.

دریاچه و پارک جنگلی سراوان در جنگلی به مساحت ۱, ۴۸۷ هکتار قرار گرفته‌اند که ۲۱۰ هکتار آن حفاظت شده است. سایر بخش‌های جنگل سراوان برای تفرج در این منطقه بسیار مناسب هستند. پارک جنگلی سراوان در گستره طولی ۷,۶۰۰ کیلومتر با عرض شرقی-غربی دو کیلومتر قرار دارد و در سال ۱۳۷۰ این قسمت را به‌منظور بهره‌برداری با عنوان پارک جنگلی، از جنگل سراوان جدا کردند.

پوشش گیاهی و جانوری اطراف دریاچه سراوان

اطراف دریاچه سراوان به‌دلیل پوشش گیاهی پارک جنگلی سراوان بسیار سرسبز است. موقعیت ویژه جنگل سراوان و گونه‌های گیاهی کم نظیر، چشم‌اندازهای طبیعی زیبایی در این پارک جنگلی خلق کرده‌اند. روی دریاچه سراوان را نوعی خزه سبز به‌دلیل درختان اطراف آن می‌پوشاند.

درختان و گیاهان پارک جنگلی سراوان به دو دسته تقسیم می‌شوند. دسته اول طبیعی و خودرو هستند و شامل گونه‌هایی مانند بلوط، ممرز، انجیلی، توسکا، بید، بیدمشک، سفید پت و آلوچه جنگلی می‌شوند.

دسته دیگر به مرور زمان در این پارک کاشته شده‌اند و از انواع آن‌ها می‌توان به درختان کاج سیلوستریس، کاج تدا، سرو نقره‌ای و زربین اشاره کرد.

در سراسر منطقه اطراف مرداب سراوان و پارک جنگلی گونه‌های متنوعی از پرندگان و حیوانات زندگی می‌کنند که از میان آن‌ها می‌توان قرقاول، کبک، دارکوب، جغد جنگلی، راسو و خرگوش را نام برد. در جنگل سراوان انواع خزندگان و حشره‌های متنوع نیز وجود دارند.

تفریح در دریاچه و پارک جنگلی سراوان

دریاچه سراوان با منظره زیبا و سبزش می‌تواند تجربه‌ای متفاوت از قایق سواری برایتان ایجاد کند. در طول گشت و گذار با قایق دوربین عکاسی‌تان را فراموش نکنید. ثبت زیبایی‌های مرداب سراوان از بهترین لحظات این گردش است.

پس از لذت بردن از دریاچه سراوان، می‌توانید در جنگل‌های زیبا قدم بزنید و از تماشای طبیعت بکر اطراف مرداب سراوان لذت ببرید. جاده‌های پارک جنگلی سراوان در سراسر آن گسترده هستند و می‌توانید با ماشین در جنگل بچرخید. اگر در جهت شرق پارک جنگلی حرکت کنید، به رودخانه‌های سفیدرود و سیاهرود می‌رسید. اطراف این رودخانه‌های خروشان، برای اتراق و پیک‌نیک یک روزه مناسب هستند.

در طول سال‌های اخیر امکانات تفریحی متنوعی در پارک جنگلی سراوان دایر شده‌اند. باشگاه پینت بال جنگلی گیل، در پارک جنگلی سراوان، لحظاتی مفرح در محیطی سرسبز و بکر برایتان می‌سازد. اگر به بازی‌های مهیج علاقه دارید،‌ فرصت استفاده از امکانات این باشگاه را از دست ندهید. پینت بال گیل، اولین باشگاه جنگلی در این رشته است و در محوطه‌ای به وسعت ۱۲۰۰ متر مربع در فاز دوی پارک جنگلی سراوان قرار دارد. به خاطر داشته باشید، برای استفاده از امکانات باشگاه، حتما باید از قبل رزرو تلفنی انجام دهید.

از دیگر تفریح‌های مهیج در پارک جنگلی سراوان می‌توان به تیراندازی به هدف و سواری با موتور چهار چرخ نیز اشاره کرد. گشت و گذار در جنگل سرسبز با موتور چهار چرخ می‌تواند بسیار جذاب باشد.

از بهترین جاذبه‌های پارک جنگلی سراوان، موزه میراث روستایی گیلان در فضای باز این پارک جنگلی است. موزه میراث روستایی در جنگل سراوان، اولین اکو موزه ایران به شمار می‌رود. این موزه با وسعت ۲۶۰ هکتار مانند روستایی کوچک با خانه‌های محلی در میان جنگل سراوان خودنمایی می‌کند. تاکنون ۳۵ بنای موزه میراث روستایی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌اند. در بازدید از این موزه می‌توانید با آداب و رسوم، فرهنگ، صنایع دستی و زندگی بومیان روستاهای گیلان، کاملا آشنا شوید.

در موزه میراث روستایی، غرفه‌های محصولات و صنایع دستی قرار دارند و می‌توانید از این غرفه‌ها سوغات بخرید. در قسمت‌هایی از این موزه نیز غذاهای سنتی روستاهای شمال را طبخ و به گردشگران عرضه می‌کنند. در روزهای مختلف می‌توانید در جشن‌ها و مراسم محلی با آداب بومی که در این موزه برگزار می‌شوند، شرکت کنید.

ثبت دیدگاه
نظرات کاربران